About Dash

DigitalCash of DASH, voorheen Darkcoin, is de eerste cryptocurrency waar privacy centraal staat. DASH is gebaseerd op het de Bitcoin blockchain maar met significante verbeteringen. Het biedt een snelle en anonieme verwerking van transacties dankzij de ontwikkeling van een effectievere en lichtere blockchain.
DASH streeft naar een gebruiksvriendelijk platform dat het mogelijk maakt om cryptovaluta toegankelijk te maken voor iedereen en het te integreren in het dagdagelijkse leven.
Met Instant Send is het mogelijk om onmiddellijk betalingen te ontvangen en te verrichten. Het is niet nodig om op de ‘block-bevestiging’ te wachten want alles wordt geregistreerd op de Dashcore-portefeuille.
Het Dash-netwerk biedt dus directe transactiebevestiging, dubbele uitgavenbescherming en anonimiteit gelijk aan die van fysieke contanten. Om deze anonimiteit te garanderen maaktPrivate Send gebruik van het CoinJoin principe, wat erop neerkomt dat verschillende betalingen geregroepeerd worden waardoor het moeilijk wordt om de oorsprong ervan te traceren. Het is in dit geval wel belangrijk dat er voldoende actieve gebruikers op het netwerk aangesloten zijn, anders loopt het mengen van deze transacties, en bijgevolg het netwerk, traag.

Geo Heatmap

Visualisation Dash against world fiat currencies.

Technical information

Datum Ontstaan14 januari 2014 (bijna 4,5 jaar)
Hashing AlgoritmeX11
Hash Rate1,91 PH/s
Blok Tijd2,5 min
Homepaginahttps://www.dash.org
Blockchain / Voorraadhttps://explorer.dash.org/chain/Dash
Discussie Forumhttps://www.dash.org/forum/
Beschikbaarheid / Totale Voorraad8,08 Miljoen / 22 Miljoen

Google trends Dash

Actual coin data

Price history

Trades (Live)

52FansLike
21FollowersFollow
110FollowersFollow

South Africa’s Central Bank Proposes Rules for Crypto Companies

Crypto exchanges and wallet providers would have to register with regulators under rules proposed by South Africa’s central bank.
Xthinner

BCH Developer Unveils Xthinner Scaling Protocol – Claims to Compress Blocks by 99%

On Sunday, Bitcoin Cash (BCH) developer Jonathan Toomim unveiled a project he’s been working on called Xthinner, a new block propagation protocol that ...
payroll Bitwage

American Companies Can Now Settle Payroll Taxes In Cryptocurrency via Bitwage

International cryptocurrency payroll service provider Bitwage has announced that it has partnered with Texas-based Simply Efficient HR. The move will ...

Review: HTC’s Exodus 1 Is an Impressive Phone With a Basic Crypto Wallet

After weeks of delays and hundreds of frustrated customer messages in its Telegram channel, HTC finally shipped its “blockchain phone” on Jan. 14.

Coinbase, Kraken Join Major Exchanges Supporting Ethereum Constantinople Hard Fork

Major United States cryptocurrency exchanges Coinbase and Kraken became the latest to confirm support for Ethereum’s (ETH) Constantinople hard fork, both ...
USD - United States Dollar
EUR
1.14
GBP
1.29
CHF
1.00
NOK
0.12
JPY
0.01
CAD
0.75
AUD
0.72